Geef je interieur een opfrisser met nieuwe eetkamer stoelen

Je eethoek is het centrum van je woonruimte. Hier maken je kinderen straks huiswerk, ben jij aan het thuiswerken tijdens de zoveelste lockdown en speel je samen met je familie of vrienden spelletjes met de feestdagen. Daarom wil je vast comfortabele eetkamer stoelen, die perfect bij je interieur passen. Maar hoe maak je de juiste keuze, zonder er na een paar jaar op uitgekeken te zijn? In dit artikel krijg je vijf essentiële tips. 

Meet de maten van al je meubilair correct op 

Een veelgemaakte fout is dat men niet álle maten opmeet van het meubilair wat al in je eetkamer staat. Dit is zeker belangrijk bij nieuwe eetkamer stoelen kopen voor een bestaande tafel. Want, je moet wel weten of de stoel makkelijk onder de tafel te schuiven is die je al hebt. Makkelijker is dan om een set te kopen. Maar, soms heb je al een goede eetkamer tafel voordat je nieuwe eetkamer stoelen gaat kopen of vind je de set niet mooi. Daarom is het belangrijk om de hoogte, breedte en de eventuele diepte tot de tafelpoot in het midden op te meten. Als je in de winkel staat, kun je precies deze maten vergelijken met de eetkamer stoelen die je op het oog hebt. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd één eetkamer stoel meenemen en deze uittesten bij je tafel.

Kijk naar het onderstel van de eetkamer stoelen 

Een comfortabele stoel hoort een prettig onderstel te hebben. Dit hangt natuurlijk voor het grootste deel van je eigen smaak af. Vind je het juist prettig om een steun te hebben voor je voeten, of houd je jouw voeten liever op de grond? Als je voor eetkamer stoelen gaat winkelen, kun je alle stoelen uitproberen. Welk onderstel past het beste bij je tafel en is comfortabel? Daarnaast wil je ook een onderstel van de stoel die past bij je interieur. Heb je veel metalen grijstinten in je interieur? Kies dan voor een stoer, robuust, stalen frame. Heb je juist veel natuurlijke tinten? Dan zijn houten poten mooier. 

Bekleding: goed idee of toch niet?

Wil je eetkamer stoelen met bekleding? Dit staat natuurlijk bijzonder mooi in ieder interieur. Maar, er zijn wel een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden als je eetkamer stoelen gaat kopen met bekleding. Als je kinderen in huis hebt, kan dit soms een probleem zijn. Want, als kinderen veel morsen, moet je om de haverklap de bekleding wassen. En, dit heeft natuurlijk niet de beste invloed op de stof. Deze zal namelijk in de loop van de tijd sneller slijten. Daarom kun je misschien beter stoelen kiezen die je makkelijk kunt afvegen als er vaak kinderen in de eetkamer zijn. 

Kies eetkamer stoelen op basis van wat je al hebt 

Eetkamer stoelen moeten bij de rest van de stijl in je huis passen. Maar wat als je nieuw meubilair koopt? Je kunt daarom het beste stoelen uitkiezen die elementen gemeen hebben met een vaststaand deel van je interieur, zoals een muur, kleur van kozijnen of je keuken. Als dit goed bij elkaar staat, is de kans klein dat je ooit spijt krijgt van de aankoop van je eetkamer stoelen.